Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

19.11.2014 By:RV
 
 

Tuorehedelmät saattavat olla kuukausia vanhoja! Listamedia selvitti karmean totuuden!

Ottaisitko sinä vanhaa Terttua?

 

 

 

Yle raportoi-


"Talvella tuorehedelmien saanti edellyttää Suomessa usein sitä, että hedelmät kerätään toiselta puolelta maapalloa raakoina ja ne päätyvät suomalaiseen tuoretiskiin vasta viikkojen tai jopa kuukausien päästä"

- Ylen juttu aiheesta1


-Listamedia selvittää

 

 


Listamedia päätti ottaa asiasta selvää. Yle väittää, että tuorehedelmät voivat olla jopa kuukausia vanhoja. Totuus on kuitenkin tätäkin järkyttävämpi. 

 

Otimme tarkasteluun sekä tarkkaan syyniimme melko yleisen hedelmän, banaanin. Tutkimus tapahtui tarkasti valvotuissa laboratorio-olosuhteissa. Kaikki otettiin huomioon. Lämpötilaa valvottiin toimittajan patterista, joka näytti 22 celsiusastetta lämmintä. Ilmankosteus oli 93%.2 Banaani oli keltainen- joskin eräs vertais-arvioija havaitsi lievää vihertävyyttä.

 

Näiden seuranta on tutkimuksen vakuuttelun kannalta tärkeää, sinänsä niillä ei ole merkitystä, mutta ne antavat käsitelmän ja kuvan siitä että tutkimus on tehty muka huolella.


Banaani on marja, tarkemmin sanoen pohjushedelmä.3 Se on ruohokasvi, joka tuottaa satoa seitsemäntenä vuonna istutuksestaan.3

 

 

Vai että seitsämäntenä vuonna. Eli kaupassa olevat banaanit ovat seitsämän vuotta ja kuukausia vanhoja!

 


Vai ovatko?


No ei ihan niinkään. "100 grammaa kuorittua banaania sisältää noin 18,3 grammaa imeytyvää hiilihydraattia, 0,4 grammaa rasvaa ja 1,1 grammaa proteiinia"3

 

Hiilihydrauliikka rasvaproteiinit ovat materiaa.5 Eli banaani on siis atomeista koostuvaa materiaa eli ainetta. Tästä pääsemmekin päätelmään materiasta.

 

"Aine (lat. materia) määritellään usein substanssiksi, josta havaittavat fysikaaliset objektit ja maailmankaikkeus koostuvat. Havaittu aine koostuu atomeista, jotka koostuvat edelleen pienemmistä osasista"4

 

Aine, joka banaaneissa on on saattanut kiertää atomien ja pienempien hiukkasten muodossa ympäri mailmankaikeutta.

 

Läheisen kauppasi banaanit ovat todennäköisesti miljardeja vuosia vanhoja.

 

Kuluttajatietoinen ei siis syö banaaneja tai muuta materiaa. Ottaen huomioon vielä nykyaikaiset kasvatusmenetelmät ja geenimuuntelu, jotka ovat pahoja5, voit unohtaa kaiken muun paitsi pimeän aineen ja antimaterian. Muista, että ostat Suomalaista

 

 

 

1 (http://yle.fi/uutiset/sailykehedelmat_ovat_mainettaan_parempaa_evasta__tutkija_erittain_hyvaa_ravintoa_lapsillekin/7628585)
2 Google sääpalvelu     (www.google.com)
3 Banaani- Wikipedia    (http://fi.wikipedia.org/wiki/Banaani)
4 Aine- Wikipedia    (http://fi.wikipedia.org/wiki/Aine)
5 Haastettelemamme kulutustietoinen kansalainen. "nykyaikaiset kasvatusmenetelmät ja geenimuuntelu ovat pahoja, koska en pidä niistä"

Toimittajan mielestä puoli vuosisataa vanha Terttu maistuu pahalle.

 

 

 

 

 
 
©2019 LISTAMEDIA - suntuubi.com