Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

5.10.2014 By:RV

 

Jules Bianchi joutui sairaalaan- katso kooste lähiaikojen F1-kauhukolareista

 

Euroopan GP 2005 (Saksa, Nunburgring), Kimi Räikkönen

Vuoden 2005 F1- kaudella nähtiin radikaalinen sääntömuutos, renkaita ei saanut vaihtaa kisan aikana. Tämä johti siihen, että maamiehemme Kimi Räikkönen Euroopan GP:ssä 2005 ajoi tasaisella renkaalla kilpailun johdossa. Lopulta Räikkösen jousituksen ripustukset pettivät. Räikkönen kolaroi rajusti, mutta selvisi ilman vammoja. Räikkösen kolari johti sääntömuutokseen, että renkaita sai vaihtaa kerran kisan aikana loppukaudella 2005.

 

Kanadan GP 2007, Robert Kubica

2007 Robert Kubica menetti autonsa hallinnan suoralla ennen L'Epinglen neulansilmää Gilles Villeneuven radalla. Kubica osui betoniseinään radan sisäpuolella, pyörähti ja luisui radan toiselle puolelle ratavalliin. Betoniin osuessa Kubicalla oli nopeutta yli 300 kilometriä tunnissa, ja hän altistui 75:n G-voiman iskulle. Kubica joutui sairaalaan, mutta pääsi sieltä ainoastaan ruhjeenneella nilkalla ja lievällä aivotärähdyksellä.

 

Unkarin GP 2009, Felipe Massa

Unkarin GP:n toisessa aika-ajosessiossa Rubens Barricellon autosta lensi jousi suoraan takana-ajaneen Massan vasemman silmän kohdalle. Massalta lähti taju ja hän ajoi suoraan ratavalliin. Massalle jouduttiin tekemään leikkaus, josta hän toipui suhteellisen hyvin. Ajamaan Felipe Massa tosin pääsi vasta kaudella 2010.

 

Kiinan GP 2010, Sebastien Buemi

Toro Rosson kuljettaja Sebastien Buemi sai kokea miltä tuntuu, kun molemmat eturenkaat pettävät suoralla kolmensadan kilometrin tuntinopeudessa. Buemi jarrutti suoran lopussa ja renkaat pettivät. Toro Rosso testasi autossaan uutta kevyempää jousituksen osaa joka petti dramaattisesti. Buemi selvisi kolarista vammoitta.

 

Euroopan GP 2010 (Espanja, Valencia) Mark Webber, Heikki Kovalainen

Mark Webber yritti ohittaa Kovalaista kilpailussa, mutta päätyikin hurjaan kolariin. Webberin auto pyörähti ilmassa ensin 180 astetta, ja pyörähti maassa oikeinpäin. Molemmat kuskit selvisivät vammoitta.

 

Belgian GP 2012, Romain Grosjean, Lewis Hamilton, Fernando Alonso

Romain Grosjean luisui Belgian GP:n startissa Hamiltonin päälle. Tämä taas johti ketjureaktioon. Grosjeanin auto lensi Alonson Ferrarin yli miltei osuen hänen kypäräänsä. Kaikki kuskit selvisivät vammoitta. Grosjeanille annettiin kolarin myötä yhden kisan historiallinen kilpailukielto. Kilpailukieltoa oli viimeksi annettu 1994 Schumacherille.

 

Kanadan GP 2014, Felipe Massa, Sergio Perez

Tämän vuoden Kanadan GP:n lopussa Felipe Massa yritti ohittaa etusuoralla Pereziä kilpailun loppuvaiheessa. Perez kuitenkin osui massan kylkeen ja kuskit luisuivat ratavalliin. Autot väistivät niukasti Sebastian Vettelin. Molemmat selvisivät vammoitta.

 

Japanin GP 2014, Adrian Sutil, Jules Bianchi

Adrian Sutil ajoi ensin ulos mutkassa 7 kierroksella 42. Kierroksella 43 Bianchi ajoi ulos samassa kohdassa, osuen takaa Sutilin autoa noutaneeseen traktoriin. Bianchi ei vastannut radiossa, kun häneltä kysyttiin, onko hän kunnossa. Hän oli tajuton. Bianchi vietiin ensin radan terveysasemalle ja sieltä ambulansilla sairaalaan. Paikalla oli sairaalahelikopteri, kuten F1-kisoissa tänä päivänä aina, mutta sitä ei käytetty ilmeisesti terveydellisistä syistä. Bianchille tehtiin leikkaus ja hän on luultavimmin toipumassa. Itse (Bianchin) kolarista ei ole julkaistu (vielä) videomateriaalia, eikä sitä näytetty kisan aikana.

 

Jules Bianchi ajaa toista kauttaan (kisakuskina) Formula Ykkösissä. Bianchi on ranskalainen kuski, joka aloitti F1-uransa testikuskina Ferrarille ja onkin Ferrarin akatemian kasvatti. Bianchi on ollut ennen F1-uraansa GP2-sarjassa kolmas kahdesti ja Formula Renault 3,5-sarjassa toinen kerran. Bianchin uran ehdoton huippuhetki oli, kun hän ajoi tämän vuoden Monacon GP:ssä yhdeksänneksi ottaen Marussia-tallille ensimmäiset pisteet tallin historian aikana. Marussia oli kituutellut ilman pisteen pistettä kolme vuotta.

 

Lähde:FIA:n tiedote

©2019 LISTAMEDIA - suntuubi.com