Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

28.9.2014 By:RV

 

Get the Flash Player to see this player.

 

Häkkinen 46 vuotta- muistatko nämä klassiset Häkähetket?

 

Mika Häkkinen täyttää tänään 46 vuotta. Sen takia Listamedia koosti tämän listan Häkäisistä huippuhetkistä. Häkkinen on suomen sankari ja historian saatossa varmasti yksi kuuluisimmista suomen_maan asukeista.


Australian GP 1995 Adelailen radalla aika-ajoissa Häkkinen ajaa rajusti ulos renkaan puhjetessa. "Kun kumi puhkeaa kaikki on mennyttä"- kommentoi Listamedian vormulatoimittaja Esko Valkomeri. Häkkiselle jouduttiin tekemään Krikotyreotomia (henkitorveen tehdään aukko sivistymätön) radan varressa. Häkkinen kuitenkin parantui täysin ensi kaudelle kuin ihmeen voimalla, tosin jälkeenpäin on epäilty Häkkisen selvineen ainoastaan isänmaallisen suomalaisen Sisun avulla.

Euroopan GP 1997 Häkkisen ensimmäinen voitto, Villeneuve yrittää ohittaa Dry Sac (suom. tyhjä säkki)-mutkassa Schumacheria. Schumacher kuitenkin ajaa Villeneuven kylkeen ulkolinjalta, Schumacher keskeyttää ja Villeneuven auto otti enemmän iskua kuin mustalainen pimeällä kujalla. McLaren autot Häkkinen ja Coulthard ohittavat Villeneuven tässä järjestyksessä ja täten Häkkinen ottaa ensimmäisen voittonsa.

Japanin GP 1998 Mestaruustaisto ratkeaa kun Schumacherilta pamahtaa kumi. Häkkisestä tulee kaikkien aikojen toinen suomalainen Formula Ykkösten mailmanmestari.

Japanin GP 1999 historia toistaa itseään ja tällä kertaa Mika on kovaan paineen (yli 9000 bar) alla Eddie Irvinen toimesta. Mika voittaa kisan ja varmistaa toisen, supisuomalaisen, mestaruutensa.

Belgian GP 2000 Häkkinen ohittaa Schumacherin ja kierroksella ohitettavan Zontan Kemmelin suoran lopussa. Tämä ohitus on yksi legendaarisimmista ohituksista Formula Ykkösten historiassa.

Espanjan GP 2001 Dramaattinen loppu kisalle kun Mikan moottori pamahtaa kuin eturengas Adelailessa viimeisellä kierroksella. Häkkinen rullaa vielä pamahtaneella moottorilla rataa mutta ei voi mitään ja Miikkaeli tietysti tulee takaa ottaen voiton.

 

 

Listamedia täsmää että sekä mika että schumi ovat puhkoneet kumeja ja molemmilla on lapsia.

©2019 LISTAMEDIA - suntuubi.com