Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

4.9.2014 By: RV

 

Nainen luulee, että hänet on raiskattu

 

Mediassa sekä sosiaalisessa mediassa on levinnyt jonkun nuoren suomalaisnaisen kertoma tarina. Tarina menee noin näin; nainen joi Helsinkiläisessä yökerhossa "yhden" juoman. Sitten "muisti alkoi pätkiä". Sen jälkeen "tuntematon mieshenkilö" talutti hänet autoon, autossa mies alkoi "suukotella ja riisua häntä". Sen jälkeen Hän kuvailee, miten hänet pakotettiin polttamaan jonkinlaista savuketta, minkä jälkeen iäkkäämpi mies "raiskasi" hänet. Tämän jälkeen mies ajoi autoa "pitkän aikaa", ja ajon päätteeksi uhri "häädettiin" autosta kadulle. Tarina on Listamedian analysistiosaston Matti Virtasen mukaan todennäköisesti valetta, koska naisilla on tapana tehdä perättömiä raiskausilmoituksia ja levitellä niitä. Todisteena masa pitää tätä oheista helsingin poliisin tiedotetta(21. heinäkuuta rullaa alaspäin) joka vesittää todennäköisesti koko tarinan:

 

"Outo yleistyvä ilmiö: Pelti kiinni ja jatkoille, aamulla selvittämään sänkypuuhia poliisille

Toisen ihmisen väkisin ottaminen jättää usein elinikäisen arven raiskatun elämään. Kynnys rikosilmoituksen tekemiseen on viime vuosina vihdoinkin laskenut - joka muuten selittää myös seksuaalirikosten tilastollisen lisääntymisen pitkällä aikavälillä. On hienoa, että ihmiset uskaltavat vihdoin lähestyä poliisia näin vaikeassa aiheessa ja rikosten tekijät saadaan tilille teoistaan. Hyvä kehityssuunta ja hienoa, että ihmiset ottavat rohkeasti yhteyttä!

Kolikon kääntöpuolena kuvioihin on tullut mukaan uusi erikoinen ilmiö: Ihmiset heittävät illanistujaisissa kannikat olalle ja tulevat tunnontuskissaan selittämään poliisille edellisillan kännisurffailuja. "Minusta tuntuu että minut on huumattu ja raiskattu", kuuluu yleinen kertomus. Huumeista ei usein kuitenkaan näy verikokeissa jälkeäkään ja tarinaa rytmitetään sanoilla "kai", "ehkä" ja "luulisin". ilmoituksen tekijä monesti myös myöntää, että viinaa tuli kyllä vedettyä ihan kahdella kädellä, mutta "en minä kyllä näin selvin päin olisi ikinä kaatunut sen kanssa sänkyyn". Jatkot baari-illan jälkeen puolitutun tai tuntemattoman asunnossa eivät enää aamulla tuntuneet hyvältä idealta. Tehdäänkö asiasta sitten rikosilmoitus ja lähdetään selvittämään tätä känni-ideaa käräjäoikeudessa? Selvennyksenä täytyy muuten todeta, että tämänkaltaisia ilmoituksia tekevät sekä naiset että miehet. 

Seksuaalirikolliset tulee saada tilille teoistaan, mutta entäs ne, jotka tekevät perättömän ilmoituksen toisesta? Pahimmillaan perättömällä ilmoituksella voi pilata toisen ihmisen elämän. Mutta eipä sillä niin väliä, kunhan saan vaan vellovan syyllisyydentuntoni rauhoittumaan eilisillan osalta? Entäs jos ei tarvitsisi edes potea mitään syyllisyyttä vaan alkoholilla läträttäisiin vain sen verran, että muistikuvia olisi muuallakin kuin puhelimen kamerassa? 

Jos saamme pyytää, ilmoittakaa edelleenkin seksuaalirikoksista poliisille matalalla kynnyksellä, mutta muistutamme myös, että perättömän ilmoituksen tekeminen on rikos.

Tummasta aiheesta huolimatta, aurinkoista alkuviikkoa kaikille!

Toivottaapi tutkinnan pojjaat Pasilasta"

©2019 LISTAMEDIA - suntuubi.com